VakantieBijbelClub VakantieBijbelClub


Hallo jongens en meisjes,

We hopen dat jullie dit jaar weer (of voor het eerst) naar de VakantieBijbelClub komen op 16, 17 en 18 augustus. Wees Welkom! Het thema is dit jaar ‘Alles Andersom’.

De VakantieBijbelClub is -zoals ook in de folders is te lezen die afgelopen week zijn bezorgd- op drie locaties:

Groep 1 t/m 3  10.00 tot 11.55 uur    Kerkelijk Centrum van de Hervormde Gemeente
Groep 4 t/m 6  10.00  tot 12.00 uur   Het Dorpshuis
Groep  7 en 8  10.00 tot 12.00 uur   Hersteld Hervormde Kerk

Woensdagochtend blijven we 45 minuten langer en zullen we gezellig met elkaar friet eten en op woensdagmiddag zijn jullie welkom vanaf 15.00 uur om spelletjes te doen met de Brandweer op de parkeerplaats aan de Pr. Amaliastraat.

Woensdagavond is er tussen 20.30 en 00.00 uur een dropping vanaf Overheicop 46 voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. 

Op donderdagavond is er een afsluitingsavond van 19.00 tot 20.00 uur in het Dorpshuis. Zondagmorgen 21 augustus is er een afsluitende kerkdienst in de drie kerken van Schoonrewoerd. Van Harte Welkom! 

Goed om te weten: de organisatie is tijdens de VBC-week te bereiken op 06-2396 3535 
Meer info via: vbcschoonrewoerd@gmail.com 
 
Inrichting pastorie opvang vluchtelingen

Inrichting pastorie opvang vluchtelingen
UPDATE VRIJDAG 11 MAART. INMIDDELS ZIJN ALLE BENODIGDE SPULLEN TOEGEZEGD. VEEL DANK! 

Nu de pastorie een van de locaties is waar vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden opgevangen is de werkgroep hard op zoek naar spullen om de ruimtes in te richten. We hopen voor zo'n 25 Oekraïners een opvanglocatie te zijn. Hier vindt u de lijst met benodigde spullen. Wilt u, als u kunt helpen, uw spullen aanmelden bij Alwin van Dijk? Zijn telefoonnummer staat op de lijst vermeld. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart zullen we de spullen verzamelen en met de inrichting van de pastorie beginnen. 
 
Bossche Bollen Actie Bossche Bollen Actie


Sinds dit jaar is de opbrengst van de zendingscollecte bestemd voor CRUX. Dit is een project in een wijk in Rosmalen waarin van alles voorhanden is, maar waar geen kerk is om levensvragen te stellen. Dominee Wolter Stijf werkt als pionier in die wijk en organiseert ontmoetingen. 

Om dit project extra te ondersteunen houdt de Zendings en Evangelisatiecommissie een smakelijke actie: de Bossche Bollenactie. Bestel uw Bossche Bollen op uiterlijk 26 maart via een mailtje naar: zec@hervormdschoonrewoerd.nl of via het antwoordstrookje van de flyer die huis -aan-huis is bezorgd. 

 
 
Benefietconcert celliste Maya Fridman Benefietconcert celliste Maya Fridman


De Russische celliste Maya Fridman geeft op zaterdag 23 april, op uitnodiging van Schoonrewoerders Akkie en Hans Langerak een benefietconcert in de Gereformeerde Kerk (Dorpsstraat 48). De opbrengst van dit benefietconcert is voor 50% bestemd voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne via Giro 555 en de andere 50% gaat linea recta naar de opvang van de 22 vluchtelingen die in onze pastorie een veilig heenkomen hebben gevonden.

We zien ernaar uit elkaar te ontmoeten bij dit benefietconcert waarin naast Maya Fridman ook pianiste Marion von Tilzer zal spelen. Eerder gaf Maya Fridman al een benefietconcert in het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen, Tivoli Vredenburg te Utrecht en De Doelen in Rotterdam. Het is bijzonder om ook Schoonrewoerd aan dit rijtje te mogen toevoegen. 

Het reserveren van kaarten (u mag zelf bepalen wat u betaalt met een minimum van 12,50 euro) kan via een mailtje naar mayacello0423@gmail.com of via een telefoontje naar Hans Langerak (zie flyer). Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.15 uur. 
 
Samen ontbijten op Tweede Paasdag

Samen ontbijten op Tweede Paasdag
We zien er enorm naar uit om op Tweede Paasdag vanaf 09.30 uur met elkaar te ontbijten in het Kerkelijk Centrum! Jong en oud aan de ontbijttafel en daarna met elkaar naar de Sing-in in de kerk die om 10.30 uur begint.

Als u of jij wilt aanschuiven bij het ontbijt, dan horen we dat graag voor 12 april in verband met de voorbereidingen. Stuur uw opgave even door via de informatie op de flyer. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij de sing-in als u niet bij het paasontbijt aanwezig bent. 
 
 
Online Kerstnachtsamenkomst

Online Kerstnachtsamenkomst
Kerstnachtsamenkomst Schoonrewoerd bekijken vanaf 21.30 uur 

Op 24 december om 21.30 uur is er vanuit de Gereformeerde Kerk -in samenwerking met de Hervormde Gemeente en de Hersteld Hervormde Gemeente- een kerstnachtsamenkomst. Het thema is: Er is toekomst! Klik hier voor de liturgie

Er zullen bekende en onbekende kerstliederen klinken met medewerking van een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde zangroep en muzikanten uit Schoonrewoerd. Ook zullen er korte interviews en een overdenking te zien zijn en de kleuters uit het dorp zullen een lied zingen.

De collecte zal dit jaar gaan naar het project van Isabelle Langerak voor de vrouwen in Afghanistan, om hen een betere kans op een onafhankelijk leven, op een toekomst te geven.

De kerstnachtsamenkomst is helaas niet live toegankelijk, maar vanuit thuis mee te beleven via deze link: kerkdienstgemist.nl – Gereformeerde Kerk. 

De liturgie is (ook al vooraf) te vinden op de Facebook- en internetpagina's van deelnemende kerken.
 
Online Mac

Online Mac
De MAC (wat staat voor MAnnen Contact) gaat gewoon door op woensdagavond 5 januari!

Helaas niet persoonlijk in het kerkelijk centrum, maar van achter het scherm vanaf 20.30 uur. Dus log je ook in? Woensdagavond gaat het over Richteren 6 en denken we na over wie Gideon was, wat hij deed en wat we van hem kunnen leren. 

 
Ben je benieuwd wat God tegen jou als man te zeggen heeft? Kom dan woensdagavond 5 januari om 20:30 uur MAC’en en help mee te ontdekken wat het menu van God is voor jou. https://meet.jit.si/macschoonrewoerd
 
Dag van Nationaal Gebed, ook bij ons

Dag van Nationaal Gebed, ook bij ons

Op woensdag 18 maart organiseren ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland een Dag van Nationaal Gebed. Vanaf 19:45 uur is er een uitzending vanuit onze kerk, live te volgen via kerkdienstgemist.nl

Het gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen en Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.

Inzet van deze dag is om te bidden met zoveel mogelijk christenen in het hele land, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media. De centrale gebedsmomenten zijn om 09.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en als de dag om 19.00 uur wordt afgesloten. Daarna is er de mogelijkheid om via Groot Nieuws Radio met elkaar verder te bidden.

Woensdagavond zal er dus vanaf 18:45 uur vanuit onze kerk een uitzending zijn van ons gebed, waarin we aansluiten bij dit initiatief. Ook luidt om 19.00 uur onze klok, met de andere kerkklokken in heel Nederland mee. Voor meer informatie: https://portal.eo.nl/samengeloven/nationaal-gebed

 
Lekker Nicaraguaans eten met foodbox

Lekker Nicaraguaans eten met foodbox
Om de schoolkinderen in de achterstandswijken in het Centraal-Amerikaanse land Nicaragua een steuntje in de rug te bieden is er een bijzondere actie: een Nicaraguaanse foodbox aan huis geleverd in Schoonrewoerd voor een bijzondere maaltijd.

Het onderwijs in Nicaragua (Centraal-Amerika) is gratis, maar niet van hoog niveau. In een klas zitten zestig kinderen en er zijn weinig docenten. De kerk helpt de kinderen met gezonde maaltijden en met huiswerkbegeleiding.
De foodbox ontvangt u op 10 oktober thuis en is gevuld met alle heerlijke ingrediënten voor een typisch Nicaraguaanse maaltijd. 

Graag bestellen vóór 29 september 2020 via zec@hervormdschoonrewoerd.nl of door het antwoordstrookje in te leveren op het Hazenblok 6 te Schoonrewoerd.
 
Opgeven voor het Buddy Project Eye for You

Opgeven voor het Buddy Project Eye for You
Op deze dankdag kunnen we mededelen dat er al best veel aanmeldingen zijn voor het Buddy Project. Voor wie vergeten is zich aan te melden is er goed nieuws: aanmelden voor het Buddy Project kan nog zeker tot 7 november bij Daan Damsteeg.

Aan de volwassenen (25+) uit onze gemeente: geef je je nog op om buddy te worden!? Samen met een jongere kunt u/ kun jij de mooie en minder mooie dingen van het leven delen, dat is -samengevat- het Buddy Project. Doet u/ doe jij mee? 

 
 
Speurtocht tijdens de VBC-week

Speurtocht tijdens de VBC-week
Hoi Kids! De vakantie is bijna voorbij en helaas is er dit jaar geen Vakantie BijbelClub (VBC). Maar.... er is wel een heel leuk spel bedacht dat je samen met vader, moeder, opa of oma, vriendjes of vriendinnetjes, in je eigen tijd kunt doen. Benieuwd? Zie de flyer/invulkaart die thuis is bezorgd. Veel succes en vooral: Veel plezier, vanaf maandag 24 augustus hangen de plaatjes al achter de ramen! 😀😄😊👍 Download hier de invulkaart 
 
Mooi weer in het Paasweekeinde? Doe mee aan de paaswandeling! Mooi weer in het Paasweekeinde? Doe mee aan de paaswandeling!

Voor jong en oud uit de gemeente is er een Paaswandeling gemaakt die van Goede Vrijdag 2 april t/m maandag 5 april (tweede paasdag) te wandelen is. Voor de jongste kinderen is er een speurtocht opgezet. Kun jij alle symbolen vinden?

Zit je niet op de club en heb je geen bouwplaat gehad, maar wil je wel graag meedoen, bel dan even naar Joke (0611528013) of Andrea (618456).

Tijdens de wandeling komt u op acht verschillende punten een poster tegen, neem de tijd om deze te lezen en tot u door te laten dringen wat Jezus voor ons gedaan heeft. Naast deze bezinning is er bij meerdere stops een stukje film te zien, opgenomen door de jeugd van de kerk.

De route kunt u vinden op de website van de kerk (Klik hier voor de voorkant en achterkant van de flyer)
of in de tas aan de deur van het kerkelijk centrum. 

Groeten van de jeugdraad en de kinderen van de club
 
Pinksteren Openluchtdienst Pinksteren Openluchtdienst

Op maandag 10 juni is het 2e Pinksterdag. Ook dit jaar wordt er weer een openluchtdienst georganiseerd op het kerkplein. We beginnen de dienst om 9:30 en sluiten af met koffie, thee en fris.
Viert u/jij dit feest van de Heilige Geest met ons mee? We zien uit naar jullie komst. Vergeet niet uw/je eigen stoel mee te nemen.
Tot maandag! 
 
Sing-in en Kerstsamenkomst

Sing-in en Kerstsamenkomst
Op Kerstavond is er traditiegetrouw weer een Kerstsamenkomst. Dit jaar in de Gereformeerde Kerk waarbij een gelegenheidskoor kerstliederen zingt. En natuurlijk zingen we ook samen.
Het samen zingen van kerstliederen kan ook al 's middags om 16.30 uur. Dan zingen en spelen de kinderen uit Schoonrewoerd op het plein van de hervormde kerk. 

We komen samen en hopen u allemaal te ontmoeten rondom het thema 'Kerst een écht goed verhaal'. Graag tot 24 december. De samenkomst in de Gereformeerde Kerk begint om 21.30 uur. 

Ps. Als het regent is de Kerst-Sing-In niet op het plein maar in de kerk. 
 
Tentsamenkomst

Tentsamenkomst
De feestweek is begonnen en zondagmiddag is er in de feesttent aan de Kerkweg een tentsamenkomst met medewerking van onze dominee Erwin van der Poel en mw. Jolanda Lemcke. Het thema is: ‘Koningsdag voor Iedereen!’
De tent is open vanaf 14.00 uur en vanaf 14.30 begint de samenkomst waarvoor u allen van harte bent uitgenodigd! We wijzen u ook graag op de collecte, deze is bestemd voor Noodhulp Zuidoost Afrika.
We wensen iedereen een mooie feestweek toe waarin we als straat- en dorpsgenoten elkaar nóg beter leren kennen. 
Graag tot zondag!
 
Korte vespers in de Stille Week Korte vespers in de Stille Week
Tijdens deze week voor Pasen, de ‘Stille Week’ zijn er van maandag- tot en met donderdagavond vanaf 19.15 uur vier vespers online te volgen. Tijdens deze bezinningsavonden die zo’n 45 minuten duren staan vier werkwoorden centraal rondom het thema ‘Lam van God. Maandagavond staat ‘Opgespoord’ centraal. Andere woorden zijn ‘Uitgekozen’, ‘Gekeurd’, en ‘Overgedragen’. Wees van harte welkom om deze korte vespers mee te beleven, via de website kerkdienstgemist.nl We wensen u een mooie ‘Stille Week’ toe ter voorbereiding op Goede Vrijdag en het Paasfeest.
 
Opgeven voor Opening Winterwerk

Opgeven voor Opening Winterwerk
Op zaterdag 26 en zondag 27 september is er weer Opening Winterwerk. De commissie heeft er flink werk van gemaakt zodat we elkaar, binnen de geldende corona-maatregelen, toch kunnen ontmoeten. Wilt u zich voor 24 september opgeven voor Levend Bingo, de Drive-In, de Kerkdienst en het Koffiedrinken? Dit kan via een mailtje naar: winterwerkschoonrewoerd@gmail.com of door de antwoordstrook in te leveren bij de pastorie (Dorpsstraat 31). Zie de flyer voor de activiteiten, we zien u graag! Voor meer informatie, klik hier voor de flyer  en hier voor de downloadversie
 
Zeg het met tulpen

Zeg het met tulpen
Wilt u tulpen bestellen en zo de hulp van CRR op Lesbos en in Roemenië ondersteunen? Dat kan! De tulpen kosten 7 euro per bos, de helft is voor het goede doel. De bloemen worden op zaterdag 6 maart bezorgd. 
Wilt u bestellen? Dit kan tot 1 maart. Klik op deze link: https://form.jotform.com/210385755213352
 
lees meer »
 
BWK Quiz

BWK Quiz
Op 12 december is het zover: Dan kunt u allemaal meedoen aan de BWK Online Quiz! Wie weet het meeste over ons dorp, geschiedenis of wereldzaken? Heeft u zin in een gezellig avondje uit maar dan thuis op de bank?? Geeft u zich dan snel op voor de Online Quiz. Wie wil, kan een portie heerlijke bitterballen (6 stuks) bestellen voor 2,50 euro, bezorgd in en om Schoonrewoerd. 
Opgeven kan via bwkschoonrewoerd@outlook.com of via 06-30773737 (Judith de With). Kosten zijn 5 euro per persoon. De opbrengst van deze quiz is voor het Binnenwerk Kerk, waarmee in de afgelopen jaren het interieur van het kerkgebouw is opgeknapt. 
Zit u ook klaar op 12 december vanaf 19.30 uur? Er komt van alles langs van Kahoot tot filmpjes, bekende Schoonrewoerders en nog veel meer! Tot dan :) 
 
Pinksteren 2021

Pinksteren 2021
Op tweede pinksterdag is er een Pinksterpuzzeltocht te maken met de auto en ook met de fiets. Het thema is 'Houd het vuur brandend'.  Tussen 10:00-14:00 is de route op te halen in het kerkgebouw van de hervormde gemeente in Schoonrewoerd. Doet u/jij ook mee?! 
 
Zaterdag inzameling hulpgoederen Oekraïne

Zaterdag inzameling hulpgoederen Oekraïne
Klik hier voor de flyer met oproep voor de hoognodige spullen.. 

De deuren van de pastorie aan het dorpsplein in Schoonrewoerd zijn zaterdag geopend voor iedereen die hulpgoederen in wil leveren om de Oekraïners bij te staan. De ingezamelde goederen worden verzameld en door hulporganisatie GAiN (Global Aid Network) naar Moldavië en Roemenië gebracht om vanuit daar te worden uitgedeeld aan Oekraïense vluchtelingen aldaar of in Oekraïne zelf. Er is behoefte aan dekens, dekbedden, slaapzakken, winterkleding, winterschoeisel, houdbaar voedsel en hygiëne-artikelen zoals zeep, tandpasta en maandverband etc. Inleveren kan van 09.00 tot 15.00 uur. Wie financieel wil bijdragen, kan geld overmaken aan NL73 RABO 0358 4540 93 diaconie herv. gem. o.v.v. Oekraïne.
 
Succesvolle inzameling noodhulp, oproep collecte voor vervoer Succesvolle inzameling noodhulp, oproep collecte voor vervoerWe zijn heel dankbaar voor alle noodhulp voor Oekraïne die we hebben ontvangen. Heel veel dank aan iedereen die spullen bracht en veel dank aan de tientallen vrijwilligers die geholpen hebben met het sorteren en sjouwen. We bidden dat de vreselijke oorlog in Oekraïne snel voorbij is en hopen dat de spullen een kleine verlichting en hoop mogen geven. 
 
 
Kerkbalans 2022

Kerkbalans 2022
In de week van 17 januari valt de envelop voor de actie Kerkbalans 2022 bij u in de brievenbus. Dit jaar heeft de actie als thema ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.’ In 2021 waren er minder contactmomenten, zowel op zondag als bij de diverse andere activiteiten. Het was echter ook het jaar waarin we te horen kregen dat we uit mogen zien naar een 100% predikantsplaats.

We willen een plek zijn en blijven waar we rust en verdieping vinden en God ontmoeten. Waar we naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen. Waar we klaarstaan voor mensen in de samenleving die onze steun nodig hebben. Uw bijdrage is onmisbaar om dit samen kerk-zijn ook in 2022 vorm en inhoud te geven.

In de week van 24 t/m 28 januari wordt de envelop weer bij u aan de deur opgehaald. Dit persoonlijke contact vinden wij belangrijk, zorgt u dat de envelop klaar ligt? Alvast veel dank voor uw bijdrage!


De kerkrentmeesters
 
 
Week van gebed, online Week van gebed, online
De Week van Gebed vindt 17 t/m 24 januari digitaal plaats. Informatie is te vinden op de site www.celleerdam.nl. Daar is ook de Week van Gebed live te volgen. De avonden starten om 19.00 (eerder inloggen kan) en ze zullen duren tot ongeveer 20.00 uur. 

#blijfinmijnliefde Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tijdens de Week van gebed voor eenheid
van christenen. Het is een oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes.

Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te
bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de
samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Het thema verwijst naar een uitspraak van Jezus Christus uit Johannes 15. Hij zegt daar tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’

Jezus blijft in de liefde van Zijn Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor
gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt
ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we
hopen dat er in deze Week van gebed voor eenheid gebeurt.
 
Potgrondverkoop gaat niet door Potgrondverkoop gaat niet door
In het licht van de diverse maatregelen die zijn afgekondigd om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan is besloten om de BWK Potgrondactie zaterdag niet door te laten gaan. 
 
 
Paasstol bestellen voor Hope & Serve Paasstol bestellen voor Hope & Serve

Was u toch al van plan om voor Pasen een fijne paasstol in huis te halen? Denkt u er dan eens aan om deze te bestellen bij Jan en Marjan Meerkerk. De opbrengsten van deze paasstollenactie gaat naar het werk dat Jan en Marjan verrichten in Roemenië. Voor meer informatie, zie de flyer. (en de achterkant)
 
Puzzeltocht tweede pinksterdag Puzzeltocht tweede pinksterdag

 
Kerstfeest Kerstfeest
Kerstfeest
De herders in de velden van Efratha horen van de Engel dat God als kind naar de aarde is gekomen. 
Een boodschap van boven aan beneden. 
Wie het gedichtje van het in de kerk uitgedeelde geboortekaartje van boven naar beneden leest, vindt de naam van het kind: Jezus. 

Boven beginnen, bij God. 
Een boodschap van geloof, hoop en liefde. 
Een God die zich klein maakt als een kind. 
Dat is elk jaar een nieuw geboortekaartje waard.
We wensen u allen een heel fijn kerstfeest toe. 
 
 
De tulpen en de doop

De tulpen en de doop
Onlangs zijn er twee kinderen gedoopt. Door het teken van de doop krijgen we de belofte dat Gods Geest in ons wil wonen. Dat geeft je leven kleur, zeker als ons gevraagd wordt om kleur te bekennen. Om duidelijk te maken wat het is als de Heilige Geest in je woont, liet dominee Erwin van der Poel ons het voorbeeld van de tulpen zien. 
Zij dronken het gekleurde water en dat werd zichtbaar door de kleur die de tulpen kregen. Niet door ze van buiten te verven, maar van binnen te veranderen. In de doop bekent God kleur door Zijn verbond met mensen te sluiten.
Wilt u die kerkdienst met de doop terugzien? Kijk dan op de volgende link: 
https://kerkdienstgemist.nl/media/1678308-Morgendienst
 
GZB online event, ontsteek de fakkels

GZB online event, ontsteek de fakkels
‘Houdt het vuur brandend, fakkels in de tuin'. 

Wie zaterdagavond 15 mei hier en daar in de Schoonrewoerdse straten fakkels ziet branden, moet niet gek opkijken.

Zaterdag 15 mei is er de GZB-Pinkstercampagne. In aanloop naar het Pinksterfeest houdt de zendingsbond een online uitzending, te volgen via: www.gzb.nl/event 

Ook is er plaats om deze uitzending, waarin mensen van over de hele wereld over hun christelijke geloof vertellen, in het kerkgebouw te bekijken. Er mogen dertig mensen naar binnen. 

Wie na dit prachtige event ook thuis het vuur symbolisch wil laten branden, kan donderdag tijdens of na de Hemelvaartsdienst een tuinfakkel ophalen in het kerkgebouw. 

Informatie over de uitzending:

Het is voor iedereen van 20:00-21:30 uur online te zien. Van 19.15-19:45 uur is er bovendien een tof voorprogramma voor de kinderen met Marcel Zimmer.


Een hartelijke groet van de zendings-en pinkstercommissie. 
 
 
Gebruiksplan en vragen rond de kerkdiensten Gebruiksplan en vragen rond de kerkdiensten
Ongetwijfeld leveren alle veranderingen rond het samenkomen in de kerk ook de nodige vragen op. Hoe gaat het allemaal zondag en na 1 juli? Bekijk hier het gebruiksplan van de kerk en van het Kerkelijk Centrum. Verder vindt u in dit nieuwsitem een aantal vragen met een bijbehorend antwoord.
lees meer »
 
Kind en Evangelie

Kind en Evangelie
Waar ging het zondagochtend over tijdens Kind en Evangelie? Meestal vraag de dominee het aan de kinderen als ze weer terug in de kerk komen. Dat ging vanmorgen niet helemaal goed, dus vertellen we graag ook op deze manier wat er tijdens Kind en Evangelie allemaal is gebeurd.

De kinderen van Kind & Evangelie mogen in december horen over de ‘doeners’ Simeon en Anna: zij hebben hun Redder ontmoet!

De oudste kinderen hebben ons dit verhaal verteld en mooie platen laten zien. Wat fijn dat ze dat doen!
Daarna hebben de jongste kinderen in teams een bijbels memoryspel gespeeld. De oudere kinderen hebben iets moois gemaakt om tijdens de kerstviering op Tweede Kerstdag te laten zien, maar daar kunnen we natuurlijk nog niet teveel over verklappen… Op de foto zie je het canvas met daarop het jaarthema 'Geloven is Doen'. Elke Kind en Evangelie gaat over aan andere doener uit de Bijbel.

Tot de volgende keer!
 
Kerkdienstbezoek weer mogelijk Kerkdienstbezoek weer mogelijk
Op 18 januari 2022 heeft de landelijke kerk een nieuw advies aan de kerken gegeven. Voor onze gemeente betekent het dat fysieke erediensten weer mogelijk zijn. We zien dat als een gebedsverhoring en zijn ontzettend blij en dankbaar dat het weer mogelijk is. U kunt vrij naar de erediensten komen en we hanteren vooralsnog geen groepsindeling. We vragen u de basismaatregelen in acht te nemen en een mondkapje te dragen bij binnenkomst, verplaatsingen en vertrek. Ook kunnen we vanaf aanstaande zondag (23 januari 2022) de tweede dienst weer houden op het vertrouwde tijdstip van 18:30 uur. 

Alle kerkelijke activiteiten die op de activiteitenkalender staan kunnen ook weer fysiek doorgang hebben, ook na 17:00 uur. Ook hier is om gebeden en is naar uitgekeken om elkaar te ontmoeten bij de diverse activiteiten. Voor het Kerkelijk Centrum geldt nog steeds een maximumaantal bezoekers van 25 personen, om zo voldoende afstand tot elkaar te kunnen houden. Fijn dus om elkaar te ontmoeten op catechese, op de crèche, op Bijbelkring, op de jeugdclubs, enz.  En zo mogen we tot de komst van Jezus doorgaan, door bouwen, samen bidden, zingen en leren van die Goede God die wonderen doet. 
 
Opgeven VBC Opgeven VBC
VakantieBijbelClub 2019: Het duurt nog een tijd, maar op 27, 28 en 29 augustus is de VakantieBijbelClub weer in ons dorp.
Ook dit jaar hebben we daar weer veel vrijwilligers voor nodig. Wil(t) u/jij een groepje kinderen begeleiden, een bijbelverhaal vertellen, de kinderen van drinken en wat lekkers voorzien, pannenkoeken bakken, op de kleine kinderen van de medewerkers passen of andere ondersteunende werkzaamheden doen? Geef u dan zo snel mogelijk op!
Als u op de volgende linkt klikt, kunt u uw keuzes doorgeven:  https://goo.gl/forms/zugZlX9FLpmNaZJB2
Bij vragen hierover kunt u/jij contact opnemen met Mirjam den Hertog, Masada 19 (0345-622631). Mailen mag ook: vbcschoonrewoerd@gmail.com. We hopen dat u/jij zich zo snel mogelijk opgeeft. Alle hulp is namelijk welkom! De VBC-commissie
 
Kerk en Schooldienst

Kerk en Schooldienst
Tijdens de kerk en schooldienst afgelopen op 14 oktober stonden we stil bij de vier vrienden die een zieke bij Jezus brachten. Benieuwd naar wat een kapotte mok te maken heeft met de preek? Kijk hem gerust even terug via deze link. 
 
 
Kerstmusical Kerstmusical
Al wekenlang is een groep kinderen enthousiast aan het oefenen voor de kerstmusical die op 24 december om 16.00 uur wordt opgevoerd op het kerkplein. U bent van harte welkom! 
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave. 
 
15+? Ga je mee poolen of darten? 15+? Ga je mee poolen of darten?
Ben jij vijftien jaar of ouder en heb je zin in een leuke avond? Heb je al eens gedacht aan het Zaterdag Avond Jeugd Werk, oftewel ZAJW?  Kom dan zaterdagavond 28 maart mee poolen en darten. We verzamelen om 19.30 uur bij het hervormd centrum in Everdingen,  Kerkstraat 5. De kosten zijn 7 euro.  Opgeven voor deze avond kan bij Anneke Verveer, 06-13280632 of stuur een mailtje naar zajw@life.nl. Wil je meer info over ZAJW? Klik dan op Lees Meer. 
 
lees meer »
 
Dagelijks uitgezonden avondgebed vanuit de kerk

Dagelijks uitgezonden avondgebed vanuit de kerk
Vanuit de kerk zenden we op dinsdag- en donderdagavond om 20.30 uur een avondgebed uit.
Onze predikant, een ambtsdrager of een gemeentelid zal een gedeelte lezen uit de Bijbel, daar enkele woorden over delen en een gebed uitspreken. Het avondgebed is live te beluisteren via de kerkradio en via kerkdienstgemist.nl. Na de uitzending is het avondgebed tot de volgende morgen te bekijken. 
Op deze manier heeft u vanuit het vertrouwde Woord en vanuit de vertrouwde kerkelijke omgeving een stuk houvast in tijden vol spanning. Aan het hek van de kerkdeur hangt sinds kort een brievenbus. Een ieder die dit wil kan in de brievenbus gebedspunten achterlaten die (anoniem) worden behandeld. 

We wensen iedereen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd en scharen ons rondom de Heere die het werk dat Zijn handen begon, niet loslaat. 
 
Kind en Evangelie

Kind en Evangelie
Komende zondag is er tijdens de ochtenddienst weer Kind en Evangelie. De kinderen mogen voor de preek de kerk uit om samen met de leiding naar het kerkelijk centrum te gaan. Daar zingen, bidden en luisteren de kinderen naar een verhaal uit de Bijbel. Iedereen van harte welkom! 
lees meer »
 
TimZingt in Schoonrewoerd!

TimZingt in Schoonrewoerd!
Tim Zingt komt naar Schoonrewoerd!
Cabaretier ‘ Tim Zingt’, ook bekend door zijn columns in EO’s Visie, komt op 6 april naar het Zaterdag Avond Jeugd Werk (ZAJW). Tim komt zingen vanaf 20.30 uur, vanaf 20.00 uur is iedereen al van harte welkom, reserveer wel snel een kaartje want vol = vol. Bestellen kan via zajw@live.nl of bij Caroline Meerkerk. De leeftijd is vanaf 15+. Locatie: Overboeicop 42 Schoonrewoerd. ZAJW ziet uit naar jullie komst :) 
 
40 jarig ambtsjubileum Ds. L. Kruijmer

40 jarig ambtsjubileum Ds. L. Kruijmer
De foto van dominee Lucas Kruijmer die al jaren in de consistorie hangt is inmiddels al flink vergeeld. En dat is niet zo gek, want deze foto hangt er al veertig jaar. Zondag vieren we zijn veertigjarig ambtsjubileum in de kerk om 9.30 uur. Wees welkom! 
lees meer »
 
Kerk en Schooldienst

Kerk en Schooldienst
Van harte welkom bent u tijdens de kerkdienst van zondagochtend 29 oktober. Tijdens deze speciale School- en Kerkdienst is het thema 'Je hoeft niet bang te zijn'. Alle kerken in het dorp houden deze themadienst. Na afloop is de Noachschool geopend voor alle geïnteresseerden voor een kop koffie of een glaasje fris. 
 
Kerstsamenkomst Kerstsamenkomst
Op kerstavond, 24 december, houden wij als Hervormde Gemeente samen met de Gereformeerde Kerk een Kerst-samenkomst. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Het thema van deze samenkomst die om 21.30 uur in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpsstraat wordt gehouden is 'All you need'. 
De voorgangers zijn Ds. Gerlinde van den Berg- de Haan en ds. Erwin van der Poel. Het Kerstprojectkoor zal zingen onder leiding van dirigent Willemdirk van den Berg. Muziek komt ook van diverse muzikanten waaronder organist Ard-Jan Kaan. 
 
Zegels Boodschappenpakket

Zegels Boodschappenpakket
De actie voor gratis boodschappenpakketten loopt op zijn einde. Als diaconie willen we heel graag pakketten uitdelen aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Daarom aan u en jou de vraag of u uw portemonnee nog eens na wilt kijken, wellicht zit er nog ergens een ‘verloren’ zegel?! Maakt niet uit van welke supermarkt. Stopt u die dan in de collectezak of in de brievenbus van de pastorie? Graag! Alvast heel hartelijk bedankt
 
 
Collectemunten Collectemunten
In de consistorie is elke eerste maandagavond van de maand gelegenheid om collectemunten te kopen.. Wanneer u een mailtje stuurt naar collectemunten@hervormdschoonrewoerd.nl hoeft u niet zo lang te wachten. 
Het kopen van collectemunten in de consistorie is mogelijk van 19.30 tot 20.00 uur. 
 
Opening Winterwerk Opening Winterwerk
De warmste zomerdagen liggen weer achter ons, wat ook betekent dat de winter eraan komt. Wij wijn weer druk bezig met het voorbereiden van de opening van het Winterwerk. Op zaterdag 22 september willen we met elkaar een spannend spel spelen. Voor de ouderen is (indien gewenst) een apart programma. ’s Avonds willen we deze dag afsluiten met een heerlijke maaltijd. Zondagmorgen 23 september staat de kerkdienst in het thema voor deze winter: ‘Met hart en ziel’. Wij nodigen u uit na de kerkdienst in het kerkelijk centrum voor een kop koffie, thee of wat fris met wat lekkers. Nadere informatie met betrekking tot de invulling en opgave volgt in de komende weken. Reserveert u/ reserveren jullie de data vast in de agenda? We vinden het erg leuk als jullie komen!
De Activiteitencommissie Winterwerk.
 
 
Kerkbalans 2018

Kerkbalans 2018
Met zeer grote dankbaarheid en verwondering delen we mee dat de toezeggingen voor Actie Kerkbalans 45,292,- bedragen. Dit is opnieuw een forse stijging in vergelijking met vorig jaar. We danken u en jou heel hartelijk voor de toegezegde financiële ondersteuning.

Het college van Kerkrentmeesters
lees meer »
 
Doopdienst terugkijken?

Doopdienst terugkijken?
De kleine Nienke van Vuren is zondagochtend gedoopt. De allerkleinsten stonden er met hun neus bovenop. Dominee Erwin van der Poel legde de kinderen uit wat de doop inhoudt met een bijzonder voorbeeld. Want hoe haal je een plastic dop uit een fles zonder deze aan te raken? Juist! Met water komt heel wat bovendrijven. Wilt u deze dienst terugkijken? Dit kan via de website van www.kerkdienstgemist.nl 
 
Afsluiting Vakantie Bijbel Club

Afsluiting Vakantie Bijbel Club
Tijdens de kerkdienst van zondag 26 augustus is de Vakantie Bijbel Club afgesloten. De dagen waren als puzzelstukjes die samen een geheel vormden. In het midden kwam het kruis te staan. Dat is de verbinding. Gods liefde in Jezus voor ons. Na afloop van de dienst, waarin we zelfs in canon hebben gezonden, dronken we gezellig een kop koffie of een glaasje fris op het kerkplein. We wensen alle kinderen weer veel succes en plezier op school toe! 
Ps. Wilt u de dienst terugkijken? Dit kan via: https://kerkdienstgemist.nl/media/1595487-Morgendienst 
 
 
Afscheid en verwelkoming

Afscheid en verwelkoming
Tijdens de eredienst van zondag 8 oktober is Kees de Korte bevestigd en ingezegend als ouderling van onze kerkelijke gemeente. Dankbaar zijn we dat met de komst van Kees de Korte in de kerkenraad, het werk door mag gaan. 
Met de komst van Kees de Korte hebben we tegelijkertijd afscheid genomen van Jan Meerkerk. Na ruim 12 jaar is hij sinds deze week geen  ouderling meer. En dat zal voor veel mensen best even wennen zijn. De Hervormde Gemeente te Schoonrewoerd heeft veel te danken aan Jan. Zijn inzet was tomeloos, evenals zijn energie en vertrouwen op de levende God waarin hij zijn kerkenwerk mocht doen. We danken God dat Hij Zijn kerk niet in de steek laat en hebben vertrouwen in de toekomst in de wetenschap dat we een gemeente van Christus zijn.
Wilt u in contact komen met Kees de Korte? Klik hier voor meer informatie. 
De kerkdienst terugkijken kan door hier te klikken
 
Benefietconcert Christian Verwoerd tbv Hope and Serve

Benefietconcert Christian Verwoerd tbv Hope and Serve
Zanger Christian Verwoerd en zijn band geven op zaterdag 4 november een benefietconcert in ons kerkgebouw. Het bijwonen van dit benefietconcert kost voor kinderen tot en met twaalf jaar 5,00 euro en boven de twaalf jaar is de entreeprijs 10,00 euro. Alle opbrengsten van dit benefietconcert zijn voor het werk dat Jan en Marjan Meerkerk voor hun stichting Hope and Serve mogen verrichten in Roemenië. Daar is veel hulp nodig, vooral nu de winter komt. 
Meer informatie is te verkrijgen bij de contactpersonen die op de poster zijn vermeld. 
De kerk gaat open om 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. 
Klik HIER voor de poster. 
Voor het werk over Hope and Serve klik HIER 
 
Belijdenisdienst

Belijdenisdienst
Op Palmzondag (afgelopen zondag) legden zes gemeenteleden geloofsbelijdenis af. Ze beleden dat Jezus, de Koning Die op een ezel naar Jeruzalem reed, ook hun Koning was. We zijn dankbaar als gemeente dat we met zo velen getuigen mochten zijn van dit bijzondere moment.
 
Actie Kerkbalans Actie Kerkbalans

Jaarlijks halen door heel Nederland 40.000 vrijwilligers in 2000 kerken in Nederland geld op voor hun plaatselijke kerk. Om kerken actief te laten zijn, ook in het komende jaar. Om een plaats te garanderen waar iedereen altijd terecht kan. Geeft u ook voor de kerk?

 
 
Opgeven Opening Winterwerk

Opgeven Opening Winterwerk
Heeft u zich al opgegeven voor de diverse activiteiten komend weekend ter gelegenheid van de Opening van het Winterwerk?  
Misschien heeft u nog niet het programma kunnen bekijken. Klik op deze link voor een duidelijk overzicht. 
Graag ontvangen we uw en jouw opgaveformulier om alles goed voor te bereiden! Een mailtje is snel verstuurd -->. IK WIL ME OPGEVEN VIA EEN E-MAIL Iedereen is van harte welkom!! 
 
Terugkijken huwelijksdienst

Terugkijken huwelijksdienst
Wilt u de huwelijksdienst van Jasper Kool en Ariette van Bruchem terugkijken? Dit kan via de website Kerkdienstgemist.nl Hierop vindt u alle kerkdiensten en kunt u deze terug beluisteren en bekijken. 
Voor de huwelijksdienst klik HIER.  
 
Opening Pastorietuin

Opening Pastorietuin
De pastorietuin is in het afgelopen jaar flink vernieuwd: er zijn nieuwe bomen geplant, de moestuin is opnieuw aangelegd en er is ook een kas gekomen. In de tuin komen wekelijks kinderen van de Noachschool onder leiding van Karla van Frankenhuyzen om te leren waar groente en fruit vandaan komen. Ook leren ze van de verse groente een fijne soep te koken.
Velen namen zaterdag 25 september een kijkje in de tuin. 
De pastorietuin is onderdeel van de Stichting Ambachtsplein van Jan en Karla van Frankenhuyzen met vrijwilligers uit onze gemeente. 
Op de hoogte blijven van de activiteiten in de Pastorietuin en de Stichting Ambachtsplein? Volg de stichting op Instagram of via hun website
 
 
Nieuwe Activiteitenkalender Nieuwe Activiteitenkalender
Het is een hele lijst aan data: alle activiteiten die zijn ingepland voor het nieuwe Winterwerk. Van zangkwartier tot avondmaalszondag en van Klick-kids tot aan Bijbelkring. Heeft u de nieuwe activiteitenkalender al ontvangen? Klik HIER om hem digitaal te downloaden. Graag tot ziens! 
 
Krakelingenverkoop Zendingscommissie

Krakelingenverkoop Zendingscommissie
De Zendingscommissie en haar vele vrijwilligers bellen woensdag en donderdag bij u aan om krakelingen te verkopen. De gehele opbrengst van de verkoop van deze Heukelumse heerlijkheden gaat in zijn geheel naar het werk van Cubamigos. Deze organisatie, waarbij ons gemeentelid Annelies Deij is aangesloten, helpt al twintig jaar christelijke voorgangers en mensen in nood op Cuba. Wij hopen dat u van krakelingen houdt en het werk van Stichting Cubamigos wilt ondersteunen. 
De krakelingen kosten 2,50 euro per pakje dus dat zijn er vier voor een tientje. 
Meer informatie over Cubamigos is te vinden op de website: www.cubamigos.nl 
Alvast veel dank. De Zendingscommissie.
 
Zaaierberichten Zaaierberichten
Elke week publiceert de Hervormde Gemeente van Schoonrewoerd  alle informatie rondom de kerkdiensten, het wel en wee binnen de gemeente en alles over de gemeentelijke activiteiten in kerkblad De Zaaier. Uiteraard zijn deze berichten ook op de website te lezen. Als u op de afbeelding van 'De Zaaier' klikt, dan komt u op die pagina. 
 
Vacare Vacare
Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse woord Vacare. Dit betekent: leeg worden. Heerlijk is het als u in de gelegenheid bent om vakantie te kunnen en mogen vieren. U vergeet de achterblijvers toch niet? Af en toe het hoofd leegmaken is nodig; niet dat we als leeghoofden terug moeten komen van vakantie uiteraard. Het mooie van leeg worden is dat het daarna weer gevuld kan worden. U voelt hem aankomen: dat is ook de bedoeling van God in ons leven. Het oude eruit, zodat God zelf met Zijn Geest kan komen (of in omgekeerde volgorde). Gebruik de vakantietijd eens om tot de Rust met een hoofdletter te komen. Blijf niet leeg, maar vraag om de Geest van Christus. Dan ben je perfect uitgerust en toegerust!


 
 
Toen was geloof heel gewoon....

Toen was geloof heel gewoon....
Wat de preek van komende zondagochtend 13 augustus om 9.30 uur te maken heeft met de allereerste aflevering van het tv-programma 'Toen was geloof heel gewoon'? 
Dat gaan we hier nog niet verklappen.... 
Wees welkom voor het antwoord komende zondagochtend in de eredienst waarin we onze hulp bij God zoeken en Hem willen eren.
 
 
Jubileumdienst Ds. L. Kruijmer terugkijken

Jubileumdienst Ds. L. Kruijmer terugkijken
We zien terug op een bijzondere eredienst van zondagmorgen waarin we het ambtsjubileum vierden van Ds. L. Kruijmer. Veertig jaar geleden begon deze dominee in Schoonrewoerd. Wilt u de dienst terugkijken? Dat kan via de website www.uitzendinggemist.nl Of klink hier voor een directe link. 
lees meer »
 
Herdenking 500 jaar Reformatie

Herdenking 500 jaar Reformatie
In de Grote Kerk te Leerdam is op zaterdag 28 oktober om 19.30 uur een gezamenlijke Reformatie Herdenkingsdienst. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de reformatie begon.
Deze Herdenkingsdienst is een samenwerking van diverse kerken uit Leerdam en omgeving. Ds. Huib Klink uit Hoornaar verzorgt de meditatie, de koren Ons Genoegen uit Poederoijen en tienerkoor Kol Sjofar uit Leerbroek zingen. 'Onze' dominee Erwin van der Poel verzorgt de afsluiting. 
Meer informatie? Klik op Lees meer...
lees meer »
 
Bezinningsmoment rondom Avondmaalstafel

Bezinningsmoment rondom Avondmaalstafel
Als extra voorbereiding op de viering van het Heilig Avondmaal is er donderdagavond vanaf 20.00 uur een bezinningsmoment in de kerk. We zingen, bidden, overdenken en ervaren de stilte in het kerkgebouw. Dit letterlijk en figuurlijk rondom de Avondmaalstafel.
Aansluitend is er in het kerkelijk centrum ruimte voor koffie en ontmoeting. Wees van harte welkom.
 
 
Huwelijksdienst

Huwelijksdienst
Deze vrijdagmiddag is het nog stil in het kerkgebouw waar de op de banken verspreidde liturgieën al wachten op alle gasten van Jasper Kool en Ariette van Bruchem. Morgen, zaterdag 19 augustus is het zover: om 13.30 uur klinken hier de orgelklanken en het woord van onze God rondom het bruidspaar dat een zegen over hun huwelijk komt vragen tijdens deze trouwdienst onder leiding van Ds. Erwin van der Poel. 
Als alle vrienden en familie er zijn, zijn er plaatsen over voor u en jou in het kerkgebouw. Komen jullie deze mooie dienst met Jasper en Ariëtte meebeleven? 
Wees van harte welkom! In liefde verbonden.
 
Opening Winterwerk

Opening Winterwerk
Op 22, 23 en 24 september is er Opening Winterwerk. Een speciale commissie heeft dit jaar de organisatie van het programma van deze drie dagen op zich genomen. Meer informatie over het programma van die vrijdag, zaterdag en zondag is te vinden in de flyer die is uitgedeeld. Onverhoopt geen flyer meer? Of niet ontvangen?  Klik dan op deze LINK.... 
U bent van harte welkom! 
 
Verspreiding nieuwe gemeentegids in kleur

Verspreiding nieuwe gemeentegids in kleur
Terug van weggeweest: de gemeentegids. Nu ja, echt weg was de gids nooit, maar door de jaarlijks herziene activiteitenkalender bleef u jaarlijks goed op de hoogte van alle activiteiten.
Met de komst van onze nieuwe dominee Erwin van der Poel en het slinken van de voorraad gemeentegidsen uit 2009/2010 zijn vrijwilligers weer aan de slag gegaan. Het resultaat is een grote stapel met nieuwe gemeentegidsen (in kleur!) die leden van de Zending- en Evangelisatiecommissie de komende dagen bij alle gemeenteleden uitdelen.
 
Bijzonder Pinksterfeest Bijzonder Pinksterfeest
We kijken terug op een zegenrijk weekend binnen onze gemeente. Zondag, eerste pinksterdag, deden zeven gemeenteleden belijdenis van hun geloof in een dienst die is geleid door onze oud-predikant Ds. Eisinga, en onze huidige dominee Erwin van der Poel. 
Dankbaar zijn we dat onze dominee hierbij mocht zijn en dat het steeds beter met hem gaat. 
Maandag, tweede pinksterdag, vierden we Pinksteren op het kerkplein, onder de ruisende bladeren van de bomen en het gekoer van de duiven. Wat heeft het koor mooi gezongen! En wat waren er veel mensen bij elkaar. 
Bijzonder hoe God doorgaat met zijn werk, dankzij Zijn geest, die God met Pinksteren uitstortte over de wereld. 
Wij danken in de eerste plaats onze God, en danken ook de mensen die dit mogelijk maakten: een Pinksterweekend om nooit meer te vergeten. 
Voor een aantal foto's: Check onze Facebookpagina. 
 
Opgeven BBQ afsluiting Focusseizoen

Opgeven BBQ afsluiting Focusseizoen
Als afsluiting van het afgelopen Focusseizoen is er op 24 juni vanaf 17.30 uur een barbecue bij Koen en Carola Zwart aan de Sonsbrug 10. 
Iedereen van Focus is hierbij van harte uitgenodigd. Mocht je nu in de leeftijd tussen de 18 en 40 zijn, wees dan ook van harte welkom! Geef je gerust even op om eens te proeven aan en met de Focusgroep tijdens de bbq.
De Focusgroep komt eens per maand bijeen op de zondagavond na de kerkdienst bij een van de focusleden thuis. Met de Bijbel in de ene hand en een biertje in de andere hand praten we laagdrempelig over geloven anno nu, het kerk zijn en de basis van ons geloof in de God van liefde. 
(Tijdens de BBQ mag je je eigen drinken meenemen).
Wederom: Wees Welkom! 
 
Miniconcert Terugkijken?

Miniconcert Terugkijken?
Ons kerkgebouw was zaterdag, Open Monumentendag, van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Om 14.00 uur klonk er een (gratis) miniconcert van het Zederiks Christelijk Mannenkoor onder leiding van dirigent Willem Nijhof. Wilt u dit terugkijken via de website kerkdienstgemist.nl? Dat kan door op DEZE LINK te klikken. 
Meer informatie over het Zederiks Christelijk Mannenkoor is HIER te vinden. 
 
Helpt u bidden?

Helpt u bidden?
Woensdagavond 28 juni is er weer de Gebedskring van 19.45 tot 20.30 uur in de consistorie. U bent hiervoor van harte uitgenodigd, ook als u nog nooit geweest bent. Misschien zegt u wel: ‘Dat is echt niets voor mij’. Maar wellicht kunt u juist voor anderen veel betekenen. Bidden helpt. Helpt u bidden?
 
 
Vuur

Vuur
De houtkachel blijft brandstof geven voor meditatieve gedachten. Afgelopen week smeulde het hout, maar er kwamen maar geen vlammen. Nadat ik het deurtje op een kier had gezet en er zo extra zuurstof bij kwam, laaiden de vlammen snel op. Bij velen, ook in Schoonrewoerd, smeult het vuur nog na. Vuur dat vroeger eens brandde of dat door de opvoeding thuis en op school is geprobeerd te ontsteken. Laat het ons voortdurend gebed zijn voor de mensen om ons heen dat God de Geest krachtig de levensadem blaast over ons dorp en zo bij velen een lichtend vuur ontsteekt dat nooit meer dooft. In gedachten zien we het voor ons. Het goede nieuws, het evangelie dat als een lopend vuur(tje) door het dorp gaat. 
Ds. E. van der Poel 
 
Geen korte vieringen Geen korte vieringen
In verband met de gezondheidssituatie van onze dominee Erwin van der Poel gaat zondag 9 april de belijdenisdienst niet door. In plaats van ds. Erwin van der Poel gaat prop. Joh. van Eijsden uit Driebruggen voor tijdens een reguliere eredienst.
Tevens gaan de korte vieringen in de 'Stille Week' ook niet door. 
We hopen dat u zelf de tijd en ruimte vindt om stil te staan bij de weg die Jezus is gegaan naar Golgotha. 


 
 
Aftellen naar de Dorpsmaaltijd...

Aftellen naar de Dorpsmaaltijd...
Het kerkplein is op zaterdag 1 juli het decor voor weer een heel bijzondere dorpsmaaltijd. Dit jaar is het thema: Middeleeuwen. De vrijwilligers van de Binnenwerkkerk Commissie (BWK) zijn al druk met alle voorbereidingen. In samenwerking met Jan en Karla Frankenhuyzen zijn (in beperkte oplage) heel bijzondere picknicktafels gemaakt voor de dorpsmaaltijd. En het leuke is... Wie er eentje wil, kan er eentje kopen! Ze kosten honderd euro en zijn gemaakt van steigerhouten planken. Wees er snel bij! Meer informatie via Peter Sterk. 
 
Dankbaar

Dankbaar
Met grote dankbaarheid en verwondering mochten wij als kerkrentmeesters uw toezeggingen voor de actie kerkbalans openen en de balans opmaken. Met de toezegging die 16% hoger ligt dan het jaar ervoor en (inclusief nagekomen toezegging) ruim €40.500 bedraagt, heeft u bijgedragen aan een financiële vloer waarop we – gedragen door het fundament van Christus – ook in 2017 verder mogen bouwen aan de kerk in en voor Schoonrewoerd en ver daarbuiten. Zo weten we ons als gemeente gedragen door Gods trouwe Vaderhand, gesterkt door uw gevouwen handen en gesteund door de financiële schouders van de gemeente.
We danken een ieder die naar draagkracht ook hun geldelijke bijdrage in de kerk heeft gestoken. 
De kerkrentmeesters 
 
Bagger?

Bagger?
Baggerwerkzaamheden.- Onlangs werd het water langs het Kortgerecht uitgebaggerd. Er voer een watervaartuig door het water met twee grote uitgestrekte armen. Om de wetering uit te diepen werd het bagger van de bodem gehaald, waarna een kiepwagen dit slib afvoerde. Het was een werkje dat niet snel ging en het nodige vermogen kosten van de motor van het vaartuig. En ja, er kwam genoeg naar boven. Een prachtig beeld voor wie het opvalt. De toepassing laat ik aan u over. Ik ben benieuwd wat er bij u boven komt drijven als u over dit beeld nadenkt. Dat zou zomaar kunnen zorgen voor een verdieping van het onlangs gevierde kerstfeest. 
 
lees meer »
 
Kerkbalans

Kerkbalans
Het grote kerkgebouw wat we goed willen onderhouden en waar we warm willen zitten. Onze nieuwe predikant waar we enorm naar hebben uitgekeken die mag werken in de gemeente... U begrijpt dat dit alles best een zware financiële last lijkt. We  geloven en vertrouwen dat ook wij als gemeente voldoende financiële draagkracht hebben om te zorgen voor de balans. Ook andere jaren hebben we ons verwonderd over de wijze waarop er balans ontstond. Ook dit jaar doen we een beroep op uw draagkracht voor Gods gemeente.
Grote en kleine gewichten kunnen zorgen voor de juiste balans, zo mag een ieder naar vermogen bijdragen. De envelop Actie Kerkbalans valt deze week in uw brievenbus. In de week van 30 januari tot en met 3 februari zullen vrijwilligers deze weer bij u ophalen. Veel dank! 
 
Kerstsamenkomst

Kerstsamenkomst
Traditiegetrouw komen we als gelovigen op kerstavond vanaf 21.30 uur bijeen tijdens de Kerstsamenkomst van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk. Dit jaar is de bijeenkomst in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente.
 
lees meer »
 
Gezellige jaarmarkt

Gezellige jaarmarkt
De koffie- en taartenkraam is tijdens de Schoonrewoerdse markt heel goed bezocht.  Alle zeventien taarten zijn opgegaan en ook de intekenlijsten waren zo goed als vol. Klik op Lees Meer voor de prijswinnaars... 
lees meer »
 
Uitnodiging voor Focus

Uitnodiging voor Focus
Kort en krachtig! Dat is de uitnodiging die jij misschien al hebt ontvangen voor de opening van de Focusbijeenkomsten. De opening van het nieuwe Focusseizoen is op vrijdagavond 4 november. Iedereen van harte welkom!
Misschien heb je (nog) geen idee wat Focus is? We stellen ons graag even voor. Klik snel op Lees Meer....  
lees meer »
 
Belijdenis doen? Belijdenis doen?
Belijdenis doen. Of willen weten waarom mensen belijdenis van hun geloof afleggen? Wat is ervoor nodig? Is het ook voor mij?  
Het kan zijn dat u of jij hierover nadenkt. Misschien borrelt er in jouw, in uw hart dit verlangen? Ja, veel vragen kunnen er zijn vanuit een verlangen om steeds meer voor de Naam van God uit te komen. Jij/u staat hierin niet alleen. Zin om er samen over door te vragen? Samen te zoeken? Klik snel op Lees Meer voor meer informatie. 
lees meer »
 
Uitnodiging bevestigings- en intrededienst

Uitnodiging bevestigings- en intrededienst
Alle leden van de hervormde gemeente kregen afgelopen week een persoonlijke uitnodiging voor de bevestigings- en intrededienst. 
Familie Van der Poel woont inmiddels alweer een week in de pastorie en de 11e december komt al in beeld. Klik op 'Lees Meer'  voor meer informatie. 
lees meer »
 
Welkom

Welkom
Welkom op de website van de hervormde gemeente van Schoonrewoerd. Op deze site vindt u veel (praktische) informatie.

De website is behoorlijk vernieuwd. We hopen dat u alles weer snel op uw vertrouwde plaats kan vinden.
 
Alpha Cursus

Alpha Cursus
Wie alles wil weten over de basis van het christelijk geloof in God kan binnenkort terecht bij de Alpha Cursus die vrijwilligers vanuit de drie kerken uit ons dorp in Schoonrewoerd gaan geven. 
De Alpha Cursus is voor de zoekers, twijfelaars, beginners, gevorderden en alle anderen die het fijn vinden om samen te komen rondom de nieuwe of vernieuwde zoektocht naar God. 
De startavond is op 20 februari. Vanaf die avond komen we elke twee weken bij elkaar om samen te eten en iets te leren over God. Vanuit het Alpha Werkboek komen we steeds meer te weten. We hopen op mooie ontmoetingen! Weet dat het gratis is, zonder gedoe, laagdrempelig en ook gewoon heel leuk! 
Meer informatie volgt via uw en jouw brievenbus. Blijf op de hoogte via de Facebookpagina. 
Alpha Schoonrewoerd is een groep vrijwilligers vanuit de drie kerken van Schoonrewoerd die willen delen in de basis van ons geloof. Geen kerkmuren dus, maar verbonden handen rondom Gods boodschap van liefde.
 
Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens
 
Collectemunten bestellen

Collectemunten bestellen
Velen maken inmiddels gebruik van de mogelijkheid om collectemunten te kopen. Logisch, want hierdoor hoeft u niet op zoek naar geld op de zondagmorgen en zondagavond en uw collectegeld telt mee als aftrekpost bij uw belastingaangifte. Omdat het tijdens de verkoop van collectemunten zo druk is, loopt de wachttijd soms op. Daarom is er een speciaal mailadres gemaakt, waarop u uw bestelling vast door kunt geven, zodat het klaar ligt tijdens het verkoopmoment. Dit mailadres is: collectemunten@hervormdschoonrewoerd.nl en wordt gelezen door kerkrentmeester Carla de Leeuw.
 
Opening Winterwerk

Opening Winterwerk
Wat was het druk en gezellig! Wat fijn dat zo velen zaterdag en zondag aanwezig waren in en rond de kerk om samen het Winterwerk te openen. Ook fijn dat de familie Van der Poel, ons nieuwe 'domineegezin', erbij wilde zijn.
We kijken terug op veel gezelligheid, veel eten, veel drinken. Ja, we kwamen en komen niets tekort. Hopelijk is dat in ons geestelijk leven ook zo, dat we ons mogen realiseren dat we aan Liefde van God nooit tekort komen. We wensen iedereen een gezegend, fijn en gezellig Winterwerk toe! 
Klik op 'Lees meer' om de activiteitenkalender te downloaden...

 
lees meer »
 
Jubileum Ds. J. Westland

Jubileum Ds. J. Westland
Dankbaar kijken we terug op een mooie eredienst afgelopen zondagochtend waarin we stil stonden bij het jubileum van ds. J. Westland. De foto's van de felicitaties voor de jubilerende dominee en zijn vrouw zijn te vinden op Facebook. Klik op Lees Meer voor een korte terugblik op de dienst en de link naar Kerkdienstgemist.nl 
lees meer »
 
Zendings- en evangelisatie commissie

Zendings- en evangelisatie commissie

Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3 vers 16)
 

lees meer »
 
Meezingen met Kerst

Meezingen met Kerst
In de hervormde kerk is op zaterdagavond 24 december weer de traditionele Kerstsamenkomst. Dit is een samenwerking tussen de Gereformeerde kerk en de Hervormde Gemeente. Uiteraard zingt dit jaar koor Zout weer mee. Ook is er voor iedereen die van zingen houdt de mogelijkheid om weer mee te zingen. We verwachten natuurlijk weer veel aanmeldingen! In de flyer staat alle informatie. Het oefenen voor de Kerstsamenkomst begint op maandagavond 14 november. Zangervaring is geen vereiste, enthousiasme wel! ;) We zien uit naar een prachtige bijeenkomst met veel zangers en zangeressen. Klik op deze LINK voor meer informatie. 
 
Behangen....

Behangen....
Scheuren, pulken, krabben, trekken en schuren. Ja, er zijn heel wat uren gewerkt door vrijwilligers om alle behang van de pastorie weg te halen.
En nu? Juist! Behangen maar. Zin om mee te doen als behanger m/v? Laat even een berichtje achter via kerkenraad@hervormdschoonrewoerd.nl 
Zoals beloofd zouden we u vertellen wanneer de familie Van der Poel naar de pastorie verhuist. Dit is inmiddels bekend: rond 24 november komen de verhuiswagens voorrijden.

Benieuwd naar een korte 'minipreek' over behang scheuren? Klik snel op Lees Meer... 
lees meer »
 
Drukke ochtend

Drukke ochtend
Wat een drukke ochtend was het zondagochtend 30 oktober. Maar wel een heel leuke drukke ochtend. Want tijdens de speciale themadienst stond onze toekomstig dominee Erwin van der Poel stil bij een Bijbelverhaal dat met alle schoolkinderen ook is behandeld op de Noachschool. Alle drie de kerken van Schoonrewoerd hielden vanmorgen tegelijkertijd een themadienst. 
Ook hadden we een aantal gedenkstenen in de kerk waarop schoolkinderen de dingen hadden geschreven waar ze dankbaar voor zijn. 
Na de dienst hebben we geluisterd naar Jaap Haasnoot die vertelde over het zendingswerk dat hij en zijn vrouw verrichtten in Zuid-Sudan. Wilt u de kerkdienst terugzien? Klik dan even op deze link: Terugkijken
 
Nieuwe dominee

Nieuwe dominee
Mogen wij u voorstellen, onze nieuwe dominee: Erwin van der Poel. 
Enthousiast, dankbaar en heel erg blij zijn we na het nieuws dat de door ons beroepen proponent Erwin van der Poel en zijn gezin 'ja' hebben gezegd tegen onze gemeente. 
lees meer »
 
Onze God Onze God
 
Lied van de maand Lied van de maand
 
Bevestigingsdienst

Bevestigingsdienst
Zet u het vast in uw agenda? 
Op zondagmorgen 11 december zal prop. Erwin van der Poel bevestigd worden als dominee van onze gemeente door dominee E.K. Foppen uit Gorinchem.
In de middagdienst, die om 14.30 uur begint, zal dominee Erwin van der Poel, officieel zijn intrede doen. Ofwel: voor het eerst als onze dominee voorgaan tijdens de eredienst. 
We kijken met groot verlangen uit naar deze zondag.
Klik op Lees meer, voor meer informatie. 
 
lees meer »
 
Activiteitenkalender

Activiteitenkalender
Tijdens ons komende Winterwerk, of beter gezegd, het nieuwe Winterwerk van God, waarin wij ons verzamelen rondom Gods liefde, bent u van harte welkom tijdens alle activiteiten. Ben je jong en wil je eens bij de jeugdclub zijn? Bent u op zoek naar een gezamenlijk gebed? Bezoek eens de gebedskring. Kom meepraten over de Bijbel en het geloof tijdens de gesprekskring. Kom eens ontspannen langs bij de Focus. Alle activiteiten en contactgegevens vindt u in onze activiteitenkalender. Downloaden? Klik op deze link. Nogmaals.. Wees Welkom om Samen bij Eén, onze liefdevolle God, te zijn! 
 
Terugkijken

Terugkijken
We kijken dankbaar en verwonderd terug op de bijzondere zondag 11 december 2016 waarin we tijdens de bevestigings- en intrededienst in proponent Erwin van der Poel onze nieuwe dominee kregen. 
Wilt u de diensten nog eens rustig terugkijken of terughoren? Dat kan via de website Kerkdienstgemist.nl. Daarop zijn elke zondagochtend en -avond de kerkdiensten van de Hervormde Gemeente te zien. 
Klik op deze link om de intrededienst en bevestigingsdienst terug te kunnen kijken. 
lees meer »
 
Mannen- en Vrouwenevent BWK

Mannen- en Vrouwenevent BWK
In een prachtige zomerzon genoten we zaterdagavond 3 september van het mannen- en vrouwenevent, georganiseerd door het BWK (Binnenwerk Kerk). De dames hadden het gezellig tijdens de geweldig goed verzorgde high tea. De mannen moesten vol aan de bak! Gooien met boomstammen, een vlot bouwen en een eigen vuur stoken om een potje te koken. Onze razende reporter Jan Meerkerk maakte heel wat foto's en video's die we graag met jullie delen. 
lees meer »
 
Minipreek: Netflix

Minipreek: Netflix
In een van de laatste Zaaierberichten vertelde een van onze ouderlingen over Netflix. Wat dit met het geloof te maken heeft? Klik snel op 'Lees Meer'...
 
lees meer »