Kind en Evangelie

Kind en Evangelie

Komende zondag is er tijdens de ochtenddienst weer Kind en Evangelie. De kinderen mogen voor de preek de kerk uit om samen met de leiding naar het kerkelijk centrum te gaan. Daar zingen, bidden en luisteren de kinderen naar een verhaal uit de Bijbel. Iedereen van harte welkom! 

lees meer »
 
Kerstfeest Kerstfeest

Kerstfeest
De herders in de velden van Efratha horen van de Engel dat God als kind naar de aarde is gekomen. 
Een boodschap van boven aan beneden. 
Wie het gedichtje van het in de kerk uitgedeelde geboortekaartje van boven naar beneden leest, vindt de naam van het kind: Jezus. 

Boven beginnen, bij God. 
Een boodschap van geloof, hoop en liefde. 
Een God die zich klein maakt als een kind. 
Dat is elk jaar een nieuw geboortekaartje waard.
We wensen u allen een heel fijn kerstfeest toe. 
 

 
Collectemunten Collectemunten

In de consistorie zit Carla de Leeuw vanavond weer klaar om al uw collectemuntenbestellingen te regelen. Wanneer u een mailtje stuurt naar hoeft u niet zo lang te wachten. 
Het kopen van collectemunten in de consistorie is vanavond mogelijk van 19.30 tot 20.00 uur. Tot vanavond! 

 
Kerk en Schooldienst

Kerk en Schooldienst

Tijdens de kerk en schooldienst afgelopen op 14 oktober stonden we stil bij de vier vrienden die een zieke bij Jezus brachten. Benieuwd naar wat een kapotte mok te maken heeft met de preek? Kijk hem gerust even terug via deze link. 
 

 
Zendingsavond met Joop Gottmers

Zendingsavond met Joop Gottmers

Tijdens de gezamenlijke zendingsavond van de drie kerken binnen ons dorp komt donderdagavond 18 januari Joop Gottmers zijn verhaal vertellen. De voormalig bokser en topcrimineel veranderde nadat hij in aanraking kwam met het christelijk geloof. Hij vindt het nu belangrijk dat iedereen zijn getuigenis kan horen.

lees meer »
 
40 jarig ambtsjubileum Ds. L. Kruijmer

40 jarig ambtsjubileum Ds. L. Kruijmer

De foto van dominee Lucas Kruijmer die al jaren in de consistorie hangt is inmiddels al flink vergeeld. En dat is niet zo gek, want deze foto hangt er al veertig jaar. Zondag vieren we zijn veertigjarig ambtsjubileum in de kerk om 9.30 uur. Wees welkom! 

lees meer »
 
Kerk en Schooldienst

Kerk en Schooldienst

Van harte welkom bent u tijdens de kerkdienst van zondagochtend 29 oktober. Tijdens deze speciale School- en Kerkdienst is het thema 'Je hoeft niet bang te zijn'. Alle kerken in het dorp houden deze themadienst. Na afloop is de Noachschool geopend voor alle geïnteresseerden voor een kop koffie of een glaasje fris. 

 
Kerstsamenkomst Kerstsamenkomst

Op kerstavond, 24 december, houden wij als Hervormde Gemeente samen met de Gereformeerde Kerk een Kerst-samenkomst. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Het thema van deze samenkomst die om 21.30 uur in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpsstraat wordt gehouden is 'All you need'. 
De voorgangers zijn Ds. Gerlinde van den Berg- de Haan en ds. Erwin van der Poel. Het Kerstprojectkoor zal zingen onder leiding van dirigent Willemdirk van den Berg. Muziek komt ook van diverse muzikanten waaronder organist Ard-Jan Kaan. 

 
Kerkbalans 2018

Kerkbalans 2018

Met zeer grote dankbaarheid en verwondering delen we mee dat de toezeggingen voor Actie Kerkbalans 45,292,- bedragen. Dit is opnieuw een forse stijging in vergelijking met vorig jaar. We danken u en jou heel hartelijk voor de toegezegde financiële ondersteuning.

Het college van Kerkrentmeesters

lees meer »
 
Opening Winterwerk Opening Winterwerk

De warmste zomerdagen liggen weer achter ons, wat ook betekent dat de winter eraan komt. Wij wijn weer druk bezig met het voorbereiden van de opening van het Winterwerk. Op zaterdag 22 september willen we met elkaar een spannend spel spelen. Voor de ouderen is (indien gewenst) een apart programma. ’s Avonds willen we deze dag afsluiten met een heerlijke maaltijd. Zondagmorgen 23 september staat de kerkdienst in het thema voor deze winter: ‘Met hart en ziel’. Wij nodigen u uit na de kerkdienst in het kerkelijk centrum voor een kop koffie, thee of wat fris met wat lekkers. Nadere informatie met betrekking tot de invulling en opgave volgt in de komende weken. Reserveert u/ reserveren jullie de data vast in de agenda? We vinden het erg leuk als jullie komen!
De Activiteitencommissie Winterwerk.
 

 
Doopdienst terugkijken?

Doopdienst terugkijken?

De kleine Nienke van Vuren is zondagochtend gedoopt. De allerkleinsten stonden er met hun neus bovenop. Dominee Erwin van der Poel legde de kinderen uit wat de doop inhoudt met een bijzonder voorbeeld. Want hoe haal je een plastic dop uit een fles zonder deze aan te raken? Juist! Met water komt heel wat bovendrijven. Wilt u deze dienst terugkijken? Dit kan via de website van www.kerkdienstgemist.nl 

 
Afsluiting Vakantie Bijbel Club

Afsluiting Vakantie Bijbel Club

Tijdens de kerkdienst van zondag 26 augustus is de Vakantie Bijbel Club afgesloten. De dagen waren als puzzelstukjes die samen een geheel vormden. In het midden kwam het kruis te staan. Dat is de verbinding. Gods liefde in Jezus voor ons. Na afloop van de dienst, waarin we zelfs in canon hebben gezonden, dronken we gezellig een kop koffie of een glaasje fris op het kerkplein. We wensen alle kinderen weer veel succes en plezier op school toe! 
Ps. Wilt u de dienst terugkijken? Dit kan via: https://kerkdienstgemist.nl/media/1595487-Morgendienst 
 

 
Afscheid en verwelkoming

Afscheid en verwelkoming

Tijdens de eredienst van zondag 8 oktober is Kees de Korte bevestigd en ingezegend als ouderling van onze kerkelijke gemeente. Dankbaar zijn we dat met de komst van Kees de Korte in de kerkenraad, het werk door mag gaan. 
Met de komst van Kees de Korte hebben we tegelijkertijd afscheid genomen van Jan Meerkerk. Na ruim 12 jaar is hij sinds deze week geen  ouderling meer. En dat zal voor veel mensen best even wennen zijn. De Hervormde Gemeente te Schoonrewoerd heeft veel te danken aan Jan. Zijn inzet was tomeloos, evenals zijn energie en vertrouwen op de levende God waarin hij zijn kerkenwerk mocht doen. We danken God dat Hij Zijn kerk niet in de steek laat en hebben vertrouwen in de toekomst in de wetenschap dat we een gemeente van Christus zijn.
Wilt u in contact komen met Kees de Korte? Klik hier voor meer informatie. 
De kerkdienst terugkijken kan door hier te klikken

 
Benefietconcert Christian Verwoerd tbv Hope and Serve

Benefietconcert Christian Verwoerd tbv Hope and Serve

Zanger Christian Verwoerd en zijn band geven op zaterdag 4 november een benefietconcert in ons kerkgebouw. Het bijwonen van dit benefietconcert kost voor kinderen tot en met twaalf jaar 5,00 euro en boven de twaalf jaar is de entreeprijs 10,00 euro. Alle opbrengsten van dit benefietconcert zijn voor het werk dat Jan en Marjan Meerkerk voor hun stichting Hope and Serve mogen verrichten in Roemenië. Daar is veel hulp nodig, vooral nu de winter komt. 
Meer informatie is te verkrijgen bij de contactpersonen die op de poster zijn vermeld. 
De kerk gaat open om 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. 
Klik HIER voor de poster. 
Voor het werk over Hope and Serve klik HIER 

 
Belijdenisdienst

Belijdenisdienst

Op Palmzondag (afgelopen zondag) legden zes gemeenteleden geloofsbelijdenis af. Ze beleden dat Jezus, de Koning Die op een ezel naar Jeruzalem reed, ook hun Koning was. We zijn dankbaar als gemeente dat we met zo velen getuigen mochten zijn van dit bijzondere moment.

 
Opgeven Opening Winterwerk

Opgeven Opening Winterwerk

Heeft u zich al opgegeven voor de diverse activiteiten komend weekend ter gelegenheid van de Opening van het Winterwerk?  
Misschien heeft u nog niet het programma kunnen bekijken. Klik op deze link voor een duidelijk overzicht. 
Graag ontvangen we uw en jouw opgaveformulier om alles goed voor te bereiden! Een mailtje is snel verstuurd -->. IK WIL ME OPGEVEN VIA EEN E-MAIL Iedereen is van harte welkom!! 

 
Terugkijken huwelijksdienst

Terugkijken huwelijksdienst

Wilt u de huwelijksdienst van Jasper Kool en Ariette van Bruchem terugkijken? Dit kan via de website Kerkdienstgemist.nl Hierop vindt u alle kerkdiensten en kunt u deze terug beluisteren en bekijken. 
Voor de huwelijksdienst klik HIER.  

 
Krakelingenverkoop Zendingscommissie

Krakelingenverkoop Zendingscommissie

De Zendingscommissie en haar vele vrijwilligers bellen woensdag en donderdag bij u aan om krakelingen te verkopen. De gehele opbrengst van de verkoop van deze Heukelumse heerlijkheden gaat in zijn geheel naar het werk van Cubamigos. Deze organisatie, waarbij ons gemeentelid Annelies Deij is aangesloten, helpt al twintig jaar christelijke voorgangers en mensen in nood op Cuba. Wij hopen dat u van krakelingen houdt en het werk van Stichting Cubamigos wilt ondersteunen. 
De krakelingen kosten 2,50 euro per pakje dus dat zijn er vier voor een tientje. 
Meer informatie over Cubamigos is te vinden op de website: www.cubamigos.nl 
Alvast veel dank. De Zendingscommissie.

 
Zaaierberichten Zaaierberichten

Elke week publiceert de Hervormde Gemeente van Schoonrewoerd  alle informatie rondom de kerkdiensten, het wel en wee binnen de gemeente en alles over de gemeentelijke activiteiten in kerkblad De Zaaier. Uiteraard zijn deze berichten ook op de website te lezen. Als u op de afbeelding van 'De Zaaier' klikt, dan komt u op die pagina. 

 
Vacare Vacare

Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse woord Vacare. Dit betekent: leeg worden. Heerlijk is het als u in de gelegenheid bent om vakantie te kunnen en mogen vieren. U vergeet de achterblijvers toch niet? Af en toe het hoofd leegmaken is nodig; niet dat we als leeghoofden terug moeten komen van vakantie uiteraard. Het mooie van leeg worden is dat het daarna weer gevuld kan worden. U voelt hem aankomen: dat is ook de bedoeling van God in ons leven. Het oude eruit, zodat God zelf met Zijn Geest kan komen (of in omgekeerde volgorde). Gebruik de vakantietijd eens om tot de Rust met een hoofdletter te komen. Blijf niet leeg, maar vraag om de Geest van Christus. Dan ben je perfect uitgerust en toegerust!


 

 
Toen was geloof heel gewoon....

Toen was geloof heel gewoon....

Wat de preek van komende zondagochtend 13 augustus om 9.30 uur te maken heeft met de allereerste aflevering van het tv-programma 'Toen was geloof heel gewoon'? 
Dat gaan we hier nog niet verklappen.... 
Wees welkom voor het antwoord komende zondagochtend in de eredienst waarin we onze hulp bij God zoeken en Hem willen eren.
 

 
Jubileumdienst Ds. L. Kruijmer terugkijken

Jubileumdienst Ds. L. Kruijmer terugkijken

We zien terug op een bijzondere eredienst van zondagmorgen waarin we het ambtsjubileum vierden van Ds. L. Kruijmer. Veertig jaar geleden begon deze dominee in Schoonrewoerd. Wilt u de dienst terugkijken? Dat kan via de website www.uitzendinggemist.nl Of klink hier voor een directe link. 

lees meer »
 
Herdenking 500 jaar Reformatie

Herdenking 500 jaar Reformatie

In de Grote Kerk te Leerdam is op zaterdag 28 oktober om 19.30 uur een gezamenlijke Reformatie Herdenkingsdienst. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de reformatie begon.
Deze Herdenkingsdienst is een samenwerking van diverse kerken uit Leerdam en omgeving. Ds. Huib Klink uit Hoornaar verzorgt de meditatie, de koren Ons Genoegen uit Poederoijen en tienerkoor Kol Sjofar uit Leerbroek zingen. 'Onze' dominee Erwin van der Poel verzorgt de afsluiting. 
Meer informatie? Klik op Lees meer...

lees meer »
 
Bezinningsmoment rondom Avondmaalstafel

Bezinningsmoment rondom Avondmaalstafel

Als extra voorbereiding op de viering van het Heilig Avondmaal is er donderdagavond vanaf 20.00 uur een bezinningsmoment in de kerk. We zingen, bidden, overdenken en ervaren de stilte in het kerkgebouw. Dit letterlijk en figuurlijk rondom de Avondmaalstafel.
Aansluitend is er in het kerkelijk centrum ruimte voor koffie en ontmoeting. Wees van harte welkom.
 

 
Huwelijksdienst

Huwelijksdienst

Deze vrijdagmiddag is het nog stil in het kerkgebouw waar de op de banken verspreidde liturgieën al wachten op alle gasten van Jasper Kool en Ariette van Bruchem. Morgen, zaterdag 19 augustus is het zover: om 13.30 uur klinken hier de orgelklanken en het woord van onze God rondom het bruidspaar dat een zegen over hun huwelijk komt vragen tijdens deze trouwdienst onder leiding van Ds. Erwin van der Poel. 
Als alle vrienden en familie er zijn, zijn er plaatsen over voor u en jou in het kerkgebouw. Komen jullie deze mooie dienst met Jasper en Ariëtte meebeleven? 
Wees van harte welkom! In liefde verbonden.

 
Opening Winterwerk

Opening Winterwerk

Op 22, 23 en 24 september is er Opening Winterwerk. Een speciale commissie heeft dit jaar de organisatie van het programma van deze drie dagen op zich genomen. Meer informatie over het programma van die vrijdag, zaterdag en zondag is te vinden in de flyer die is uitgedeeld. Onverhoopt geen flyer meer? Of niet ontvangen?  Klik dan op deze LINK.... 
U bent van harte welkom! 

 
Verspreiding nieuwe gemeentegids in kleur

Verspreiding nieuwe gemeentegids in kleur

Terug van weggeweest: de gemeentegids. Nu ja, echt weg was de gids nooit, maar door de jaarlijks herziene activiteitenkalender bleef u jaarlijks goed op de hoogte van alle activiteiten.
Met de komst van onze nieuwe dominee Erwin van der Poel en het slinken van de voorraad gemeentegidsen uit 2009/2010 zijn vrijwilligers weer aan de slag gegaan. Het resultaat is een grote stapel met nieuwe gemeentegidsen (in kleur!) die leden van de Zending- en Evangelisatiecommissie de komende dagen bij alle gemeenteleden uitdelen.

 
Bijzonder Pinksterfeest Bijzonder Pinksterfeest

We kijken terug op een zegenrijk weekend binnen onze gemeente. Zondag, eerste pinksterdag, deden zeven gemeenteleden belijdenis van hun geloof in een dienst die is geleid door onze oud-predikant Ds. Eisinga, en onze huidige dominee Erwin van der Poel. 
Dankbaar zijn we dat onze dominee hierbij mocht zijn en dat het steeds beter met hem gaat. 
Maandag, tweede pinksterdag, vierden we Pinksteren op het kerkplein, onder de ruisende bladeren van de bomen en het gekoer van de duiven. Wat heeft het koor mooi gezongen! En wat waren er veel mensen bij elkaar. 
Bijzonder hoe God doorgaat met zijn werk, dankzij Zijn geest, die God met Pinksteren uitstortte over de wereld. 
Wij danken in de eerste plaats onze God, en danken ook de mensen die dit mogelijk maakten: een Pinksterweekend om nooit meer te vergeten. 
Voor een aantal foto's: Check onze Facebookpagina. 

 
Opgeven BBQ afsluiting Focusseizoen

Opgeven BBQ afsluiting Focusseizoen

Als afsluiting van het afgelopen Focusseizoen is er op 24 juni vanaf 17.30 uur een barbecue bij Koen en Carola Zwart aan de Sonsbrug 10. 
Iedereen van Focus is hierbij van harte uitgenodigd. Mocht je nu in de leeftijd tussen de 18 en 40 zijn, wees dan ook van harte welkom! Geef je gerust even op om eens te proeven aan en met de Focusgroep tijdens de bbq.
De Focusgroep komt eens per maand bijeen op de zondagavond na de kerkdienst bij een van de focusleden thuis. Met de Bijbel in de ene hand en een biertje in de andere hand praten we laagdrempelig over geloven anno nu, het kerk zijn en de basis van ons geloof in de God van liefde. 
(Tijdens de BBQ mag je je eigen drinken meenemen).
Wederom: Wees Welkom! 

 
Miniconcert Terugkijken?

Miniconcert Terugkijken?

Ons kerkgebouw was zaterdag, Open Monumentendag, van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Om 14.00 uur klonk er een (gratis) miniconcert van het Zederiks Christelijk Mannenkoor onder leiding van dirigent Willem Nijhof. Wilt u dit terugkijken via de website kerkdienstgemist.nl? Dat kan door op DEZE LINK te klikken. 
Meer informatie over het Zederiks Christelijk Mannenkoor is HIER te vinden. 

 
Helpt u bidden?

Helpt u bidden?

Woensdagavond 28 juni is er weer de Gebedskring van 19.45 tot 20.30 uur in de consistorie. U bent hiervoor van harte uitgenodigd, ook als u nog nooit geweest bent. Misschien zegt u wel: ‘Dat is echt niets voor mij’. Maar wellicht kunt u juist voor anderen veel betekenen. Bidden helpt. Helpt u bidden?
 

 
Vuur

Vuur

De houtkachel blijft brandstof geven voor meditatieve gedachten. Afgelopen week smeulde het hout, maar er kwamen maar geen vlammen. Nadat ik het deurtje op een kier had gezet en er zo extra zuurstof bij kwam, laaiden de vlammen snel op. Bij velen, ook in Schoonrewoerd, smeult het vuur nog na. Vuur dat vroeger eens brandde of dat door de opvoeding thuis en op school is geprobeerd te ontsteken. Laat het ons voortdurend gebed zijn voor de mensen om ons heen dat God de Geest krachtig de levensadem blaast over ons dorp en zo bij velen een lichtend vuur ontsteekt dat nooit meer dooft. In gedachten zien we het voor ons. Het goede nieuws, het evangelie dat als een lopend vuur(tje) door het dorp gaat. 
Ds. E. van der Poel 

 
Geen korte vieringen Geen korte vieringen

In verband met de gezondheidssituatie van onze dominee Erwin van der Poel gaat zondag 9 april de belijdenisdienst niet door. In plaats van ds. Erwin van der Poel gaat prop. Joh. van Eijsden uit Driebruggen voor tijdens een reguliere eredienst.
Tevens gaan de korte vieringen in de 'Stille Week' ook niet door. 
We hopen dat u zelf de tijd en ruimte vindt om stil te staan bij de weg die Jezus is gegaan naar Golgotha. 


 

 
Aftellen naar de Dorpsmaaltijd...

Aftellen naar de Dorpsmaaltijd...

Het kerkplein is op zaterdag 1 juli het decor voor weer een heel bijzondere dorpsmaaltijd. Dit jaar is het thema: Middeleeuwen. De vrijwilligers van de Binnenwerkkerk Commissie (BWK) zijn al druk met alle voorbereidingen. In samenwerking met Jan en Karla Frankenhuyzen zijn (in beperkte oplage) heel bijzondere picknicktafels gemaakt voor de dorpsmaaltijd. En het leuke is... Wie er eentje wil, kan er eentje kopen! Ze kosten honderd euro en zijn gemaakt van steigerhouten planken. Wees er snel bij! Meer informatie via Peter Sterk. 

 
Dankbaar

Dankbaar

Met grote dankbaarheid en verwondering mochten wij als kerkrentmeesters uw toezeggingen voor de actie kerkbalans openen en de balans opmaken. Met de toezegging die 16% hoger ligt dan het jaar ervoor en (inclusief nagekomen toezegging) ruim €40.500 bedraagt, heeft u bijgedragen aan een financiële vloer waarop we – gedragen door het fundament van Christus – ook in 2017 verder mogen bouwen aan de kerk in en voor Schoonrewoerd en ver daarbuiten. Zo weten we ons als gemeente gedragen door Gods trouwe Vaderhand, gesterkt door uw gevouwen handen en gesteund door de financiële schouders van de gemeente.
We danken een ieder die naar draagkracht ook hun geldelijke bijdrage in de kerk heeft gestoken. 
De kerkrentmeesters 

 
Bagger?

Bagger?

Baggerwerkzaamheden.- Onlangs werd het water langs het Kortgerecht uitgebaggerd. Er voer een watervaartuig door het water met twee grote uitgestrekte armen. Om de wetering uit te diepen werd het bagger van de bodem gehaald, waarna een kiepwagen dit slib afvoerde. Het was een werkje dat niet snel ging en het nodige vermogen kosten van de motor van het vaartuig. En ja, er kwam genoeg naar boven. Een prachtig beeld voor wie het opvalt. De toepassing laat ik aan u over. Ik ben benieuwd wat er bij u boven komt drijven als u over dit beeld nadenkt. Dat zou zomaar kunnen zorgen voor een verdieping van het onlangs gevierde kerstfeest. 
 

lees meer »
 
Kerkbalans

Kerkbalans

Het grote kerkgebouw wat we goed willen onderhouden en waar we warm willen zitten. Onze nieuwe predikant waar we enorm naar hebben uitgekeken die mag werken in de gemeente... U begrijpt dat dit alles best een zware financiële last lijkt. We  geloven en vertrouwen dat ook wij als gemeente voldoende financiële draagkracht hebben om te zorgen voor de balans. Ook andere jaren hebben we ons verwonderd over de wijze waarop er balans ontstond. Ook dit jaar doen we een beroep op uw draagkracht voor Gods gemeente.
Grote en kleine gewichten kunnen zorgen voor de juiste balans, zo mag een ieder naar vermogen bijdragen. De envelop Actie Kerkbalans valt deze week in uw brievenbus. In de week van 30 januari tot en met 3 februari zullen vrijwilligers deze weer bij u ophalen. Veel dank! 

 
Kerstsamenkomst

Kerstsamenkomst

Traditiegetrouw komen we als gelovigen op kerstavond vanaf 21.30 uur bijeen tijdens de Kerstsamenkomst van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk. Dit jaar is de bijeenkomst in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente.
 

lees meer »
 
Gezellige jaarmarkt

Gezellige jaarmarkt

De koffie- en taartenkraam is tijdens de Schoonrewoerdse markt heel goed bezocht.  Alle zeventien taarten zijn opgegaan en ook de intekenlijsten waren zo goed als vol. Klik op Lees Meer voor de prijswinnaars... 

lees meer »
 
Uitnodiging voor Focus

Uitnodiging voor Focus

Kort en krachtig! Dat is de uitnodiging die jij misschien al hebt ontvangen voor de opening van de Focusbijeenkomsten. De opening van het nieuwe Focusseizoen is op vrijdagavond 4 november. Iedereen van harte welkom!
Misschien heb je (nog) geen idee wat Focus is? We stellen ons graag even voor. Klik snel op Lees Meer....  

lees meer »
 
Belijdenis doen? Belijdenis doen?

Belijdenis doen. Of willen weten waarom mensen belijdenis van hun geloof afleggen? Wat is ervoor nodig? Is het ook voor mij?  
Het kan zijn dat u of jij hierover nadenkt. Misschien borrelt er in jouw, in uw hart dit verlangen? Ja, veel vragen kunnen er zijn vanuit een verlangen om steeds meer voor de Naam van God uit te komen. Jij/u staat hierin niet alleen. Zin om er samen over door te vragen? Samen te zoeken? Klik snel op Lees Meer voor meer informatie. 

lees meer »
 
Uitnodiging bevestigings- en intrededienst

Uitnodiging bevestigings- en intrededienst

Alle leden van de hervormde gemeente kregen afgelopen week een persoonlijke uitnodiging voor de bevestigings- en intrededienst. 
Familie Van der Poel woont inmiddels alweer een week in de pastorie en de 11e december komt al in beeld. Klik op 'Lees Meer'  voor meer informatie. 

lees meer »
 
Welkom

Welkom

Welkom op de website van de hervormde gemeente van Schoonrewoerd. Op deze site vindt u veel (praktische) informatie.

De website is behoorlijk vernieuwd. We hopen dat u alles weer snel op uw vertrouwde plaats kan vinden.

 
Alpha Cursus

Alpha Cursus

Wie alles wil weten over de basis van het christelijk geloof in God kan binnenkort terecht bij de Alpha Cursus die vrijwilligers vanuit de drie kerken uit ons dorp in Schoonrewoerd gaan geven. 
De Alpha Cursus is voor de zoekers, twijfelaars, beginners, gevorderden en alle anderen die het fijn vinden om samen te komen rondom de nieuwe of vernieuwde zoektocht naar God. 
De startavond is op 20 februari. Vanaf die avond komen we elke twee weken bij elkaar om samen te eten en iets te leren over God. Vanuit het Alpha Werkboek komen we steeds meer te weten. We hopen op mooie ontmoetingen! Weet dat het gratis is, zonder gedoe, laagdrempelig en ook gewoon heel leuk! 
Meer informatie volgt via uw en jouw brievenbus. Blijf op de hoogte via de Facebookpagina. 
Alpha Schoonrewoerd is een groep vrijwilligers vanuit de drie kerken van Schoonrewoerd die willen delen in de basis van ons geloof. Geen kerkmuren dus, maar verbonden handen rondom Gods boodschap van liefde.

 
Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens
 
Collectemunten bestellen

Collectemunten bestellen

Velen maken inmiddels gebruik van de mogelijkheid om collectemunten te kopen. Logisch, want hierdoor hoeft u niet op zoek naar geld op de zondagmorgen en zondagavond en uw collectegeld telt mee als aftrekpost bij uw belastingaangifte. Omdat het tijdens de verkoop van collectemunten zo druk is, loopt de wachttijd soms op. Daarom is er een speciaal mailadres gemaakt, waarop u uw bestelling vast door kunt geven, zodat het klaar ligt tijdens het verkoopmoment. Dit mailadres is:  en wordt gelezen door kerkrentmeester Carla de Leeuw.

 
Opening Winterwerk

Opening Winterwerk

Wat was het druk en gezellig! Wat fijn dat zo velen zaterdag en zondag aanwezig waren in en rond de kerk om samen het Winterwerk te openen. Ook fijn dat de familie Van der Poel, ons nieuwe 'domineegezin', erbij wilde zijn.
We kijken terug op veel gezelligheid, veel eten, veel drinken. Ja, we kwamen en komen niets tekort. Hopelijk is dat in ons geestelijk leven ook zo, dat we ons mogen realiseren dat we aan Liefde van God nooit tekort komen. We wensen iedereen een gezegend, fijn en gezellig Winterwerk toe! 
Klik op 'Lees meer' om de activiteitenkalender te downloaden...

 

lees meer »
 
Jubileum Ds. J. Westland

Jubileum Ds. J. Westland

Dankbaar kijken we terug op een mooie eredienst afgelopen zondagochtend waarin we stil stonden bij het jubileum van ds. J. Westland. De foto's van de felicitaties voor de jubilerende dominee en zijn vrouw zijn te vinden op Facebook. Klik op Lees Meer voor een korte terugblik op de dienst en de link naar Kerkdienstgemist.nl 

lees meer »
 
Zendings- en evangelisatie commissie

Zendings- en evangelisatie commissie

Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3 vers 16)
 

lees meer »
 
Meezingen met Kerst

Meezingen met Kerst

In de hervormde kerk is op zaterdagavond 24 december weer de traditionele Kerstsamenkomst. Dit is een samenwerking tussen de Gereformeerde kerk en de Hervormde Gemeente. Uiteraard zingt dit jaar koor Zout weer mee. Ook is er voor iedereen die van zingen houdt de mogelijkheid om weer mee te zingen. We verwachten natuurlijk weer veel aanmeldingen! In de flyer staat alle informatie. Het oefenen voor de Kerstsamenkomst begint op maandagavond 14 november. Zangervaring is geen vereiste, enthousiasme wel! ;) We zien uit naar een prachtige bijeenkomst met veel zangers en zangeressen. Klik op deze LINK voor meer informatie. 

 
Behangen....

Behangen....

Scheuren, pulken, krabben, trekken en schuren. Ja, er zijn heel wat uren gewerkt door vrijwilligers om alle behang van de pastorie weg te halen.
En nu? Juist! Behangen maar. Zin om mee te doen als behanger m/v? Laat even een berichtje achter via
Zoals beloofd zouden we u vertellen wanneer de familie Van der Poel naar de pastorie verhuist. Dit is inmiddels bekend: rond 24 november komen de verhuiswagens voorrijden.

Benieuwd naar een korte 'minipreek' over behang scheuren? Klik snel op Lees Meer... 

lees meer »
 
Drukke ochtend

Drukke ochtend

Wat een drukke ochtend was het zondagochtend 30 oktober. Maar wel een heel leuke drukke ochtend. Want tijdens de speciale themadienst stond onze toekomstig dominee Erwin van der Poel stil bij een Bijbelverhaal dat met alle schoolkinderen ook is behandeld op de Noachschool. Alle drie de kerken van Schoonrewoerd hielden vanmorgen tegelijkertijd een themadienst. 
Ook hadden we een aantal gedenkstenen in de kerk waarop schoolkinderen de dingen hadden geschreven waar ze dankbaar voor zijn. 
Na de dienst hebben we geluisterd naar Jaap Haasnoot die vertelde over het zendingswerk dat hij en zijn vrouw verrichtten in Zuid-Sudan. Wilt u de kerkdienst terugzien? Klik dan even op deze link: Terugkijken

 
Nieuwe dominee

Nieuwe dominee

Mogen wij u voorstellen, onze nieuwe dominee: Erwin van der Poel. 
Enthousiast, dankbaar en heel erg blij zijn we na het nieuws dat de door ons beroepen proponent Erwin van der Poel en zijn gezin 'ja' hebben gezegd tegen onze gemeente. 

lees meer »
 
Onze God Onze God

 
Lied van de maand Lied van de maand

 
Bevestigingsdienst

Bevestigingsdienst

Zet u het vast in uw agenda? 
Op zondagmorgen 11 december zal prop. Erwin van der Poel bevestigd worden als dominee van onze gemeente door dominee E.K. Foppen uit Gorinchem.
In de middagdienst, die om 14.30 uur begint, zal dominee Erwin van der Poel, officieel zijn intrede doen. Ofwel: voor het eerst als onze dominee voorgaan tijdens de eredienst. 
We kijken met groot verlangen uit naar deze zondag.
Klik op Lees meer, voor meer informatie. 
 

lees meer »
 
Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Tijdens ons komende Winterwerk, of beter gezegd, het nieuwe Winterwerk van God, waarin wij ons verzamelen rondom Gods liefde, bent u van harte welkom tijdens alle activiteiten. Ben je jong en wil je eens bij de jeugdclub zijn? Bent u op zoek naar een gezamenlijk gebed? Bezoek eens de gebedskring. Kom meepraten over de Bijbel en het geloof tijdens de gesprekskring. Kom eens ontspannen langs bij de Focus. Alle activiteiten en contactgegevens vindt u in onze activiteitenkalender. Downloaden? Klik op deze link. Nogmaals.. Wees Welkom om Samen bij Eén, onze liefdevolle God, te zijn! 

 
Terugkijken

Terugkijken

We kijken dankbaar en verwonderd terug op de bijzondere zondag 11 december 2016 waarin we tijdens de bevestigings- en intrededienst in proponent Erwin van der Poel onze nieuwe dominee kregen. 
Wilt u de diensten nog eens rustig terugkijken of terughoren? Dat kan via de website Kerkdienstgemist.nl. Daarop zijn elke zondagochtend en -avond de kerkdiensten van de Hervormde Gemeente te zien. 
Klik op deze link om de intrededienst en bevestigingsdienst terug te kunnen kijken. 

lees meer »
 
Mannen- en Vrouwenevent BWK

Mannen- en Vrouwenevent BWK

In een prachtige zomerzon genoten we zaterdagavond 3 september van het mannen- en vrouwenevent, georganiseerd door het BWK (Binnenwerk Kerk). De dames hadden het gezellig tijdens de geweldig goed verzorgde high tea. De mannen moesten vol aan de bak! Gooien met boomstammen, een vlot bouwen en een eigen vuur stoken om een potje te koken. Onze razende reporter Jan Meerkerk maakte heel wat foto's en video's die we graag met jullie delen. 

lees meer »
 
Minipreek: Netflix

Minipreek: Netflix

In een van de laatste Zaaierberichten vertelde een van onze ouderlingen over Netflix. Wat dit met het geloof te maken heeft? Klik snel op 'Lees Meer'...
 

lees meer »