Even voorstellen... pastor Ruud Baas Even voorstellen... pastor Ruud Baas


Geachte gemeenteleden,

Dankbaar voor het feit dat ik als pastor in uw midden mag zijn, in dit prachtig uitgestrekte dorp te midden van boomgaarden en weilanden. Nu was ik al vaker in deze streek niet geheel onbekend want in een ver verleden heb ik nog mee mogen werken in de Vijfheerenlanden aan evangelisatie op de camping te Meerkerk en later in Asperen als pastoraal werker voor de opbouw van de gemeente. Inmiddels zijn mijn vrouw Dini en ondergetekende al  ruim 30 jaar getrouwd en wonen we sinds 2018  in Gouda.


 
lees meer »
 
Tweede nieuwsbrief rondom beroepingswerk

Tweede nieuwsbrief rondom beroepingswerk
Klik hier om de nieuwsbrief rondom het beroepingswerk te downloaden en te lezen. 
 
Pastory: afscheid van Oekraïense vluchtelingen

Pastory: afscheid van Oekraïense vluchtelingen
Jan Meerkerk schreef elke week iets over de opvang van de groep Oekraiense vluchtelingen die dit jaar in de pastorie verbleven. 

Je kent het wel… de kaartjes met de tekst op de voorkant ‘wij gaan verhuizen’. Veelal een heel blijde en vrolijke boodschap + een foto van de oude en de nieuwe woning. Je bent blij en wilt je vrienden en familie informeren over deze nieuwe plek. Maar verhuizen naar een andere plek omdat je echte thuis je thuis niet kan zijn, met hoeveel pijn en verdriet moet je dan niet je koffers in pakken? En toch… in de komende weken rond 1 december gaan onze pastoriebewoners verhuizen. Nee, helaas niet omdat ze naar huis gaan… helaas niet, hun thuis lijkt voorlopig onbereikbaar. Maar omdat er plek is in Meerkerk in de opvang. Voor ‘onze Oekraïners’. Een plek met landgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt, die hun thuis hebben achtergelaten, omdat thuis geen thuis meer kon zijn.
 
lees meer »