Herdenking 500 jaar Reformatie

Deze bijzondere herdenkingsdienst op zaterdag 28 oktober om 19.30 uur wordt gehouden door de Hervormde Gemeente te Asperen, Hervormd Centrum-Oost en West Leerdam, de Christelijk Gereformeerde Kerk te Leerdam en de Hervormde Gemeente te Schoonrewoerd.
Tijdens deze dienst verzorgt dominee Huib Klink uit Hoornaar de meditatie naar het thema: ‘Opdat het kruis van Christus niet verijdeld worde’. Naast de meditatie is er samenzang en klinkt er muziek van twee koren.
Dit zijn het tienerkoor Kol Sjofar uit Leerbroek onder leiding van dirigent Heleen Aalvanger en het Mannenkoor Ons Genoegen uit Poederoijen onder leiding van dirigent Anneke van der Streek.
De afsluiting wordt verzorgd door dominee Erwin Van der Poel, predikant van de Hervormde Gemeente te Schoonrewoerd. Een collecte is voor ‘In de Rechte Straat’, dit is een evangelisatieproject in Den Bosch en omgeving. Vrijwilligers flyeren op de markt en delen Bijbels uit om met mensen een geloofsgesprek aan te gaan. Het zou fijn zijn als mensen naar aanleiding daarvan weer een plaatselijke kerk bezoeken. De dienst is uiteraard gratis te bezoeken en begint om 19.30 uur. De kerkdeuren gaan open om 19.00 uur. Graag tot in de Grote Kerk van Leerdam!