Commissie van Bijstand

De Commissie van Bijstand ondersteunt het college van Kerkrentmeesters met diverse activiteiten zoals daar zijn het collecteren, onderhoud van de pastorie, pastorietuin, het kerkelijk centrum en het kerkgebouw. Ook helpen de leden van de commissie van Bijstand met het collecteren tijdens de kerkdiensten zijn ze betrokken bij de ‘Actie Kerkbalans’. Dit is de jaarlijkse landelijke actie om de financiële toezeggingen op te halen voor de instandhouding van de predikantsplaats.

BinnenWerkKerk

Commissie Binnenwerk van de Kerk Na de flinke verbouwing van ons kerkgebouw van november 2013 tot maart 2014 is het hele interieur van het kerkgebouw opgeknapt. Zo zijn de banken geschilderd, opnieuw bekleed en in een andere opstelling teruggeplaatst. De vloerbedekking is vervangen door een prachtige Viëtnamese natuurstenen vloer, de hemel, ballustrades en het kerkorgel hebben een nieuwe frisse kleur en uitstraling gekregen. Ook is alle elektriciteit vervangen en zijn de kerkdiensten via internet in beeld én geluid te volgen. Voor deze grote renovatie was veel geld nodig. Dankzij veel acties, georganiseerd door het Binnenwerk van de Kerk commissie (BWK) en heel veel vrijwilligers is een groot gedeelte van dit geld bijeen gebracht. Nog altijd houdt het BWK veel acties in het dorp om dit project financieel af te ronden. De BWK-acties zoals dorpsmaaltijden, fancy fairs, High Tea’s en potgrondverkoop hebben niet alleen geld opgebracht maar ook extra verbinding tussen de gemeenteleden onderin en dorpsgenoten. Zo heeft het BWK een échte merknaam gekregen: Actief binnen en buiten de gemeente.
Contactpersoon: Peter Sterk: 06-52131721